Alle inwoners van de gemeente Beek kunnen met vragen en zorgen over hun persoonlijke situatie terecht bij het wijkteam. Heeft u vragen over opvoeding, opgroeien, wonen, hulpmiddelen, dagbesteding, schulden, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Of maakt u zich zorgen over een eenzame buurman of ervaart u overlast? Wilt u zelf de handen uit de mouwen steken en een dorpsgenoot helpen? Het wijkteam staat graag voor u klaar.

Locaties en spreekuren

Een wijkteam bestaat uit een sociaal/maatschappelijk werker van Partners in Welzijn en een wijkverpleegkundige van Zuyderland. Aanwezigheid van de overige partners is op afspraak. 

Onze spreekuren zijn:

Waar: Beek / Carmel
Locatie: Muziekschool aan de Doctor Stassenstraat 88 
Spreekuur: dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur (vrije inloop).

Waar: Beek / Stegen 35
Locatie: Stegen 35
Spreekuur: dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur (op afspraak: 046-4575700)                        .                          

Waar: Neerbeek
Locatie gemeenschapshuis, Callistusplein 9
Spreekuur: donderdag van 13.30 tot 14.30 uur (vrije inloop met uitzondering van schoolvakanties)

Waar: Spaubeek
Locatie: BMV: 't Hof van Sjpaubik (ingang huisartsenpraktijk), Musschenberg 26.
Spreekuur: donderdag van 10.00 tot 11.00 uur (op afspraak 046-4575700

Contactgegevens

Partners in Welzijn

Maatschappelijk werk
046 - 45 75 700

Website: www.partners-in-welzijn.nl(externe link)

Veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt het wijkteam?

In het wijkteam werken verschillende professionals samen. U heeft één aanspreekpunt die zorgt voor een goede afstemming tussen de verschillende deskundigen. Ook als in uw gezin meerdere gezinsleden hulp nodig hebben.


Met wat voor vragen kan ik bij het wijkteam terecht?

Alle inwoners van de gemeente Beek kunnen met vragen en zorgen over hun persoonlijke situatie terecht bij het wijkteam. Heeft u bijvoorbeeld vragen over opvoeding, opgroeien, wonen, hulpmiddelen, dagbesteding, schulden, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Of maakt u zich zorgen over een eenzame buurman of ervaart u overlast? Wilt u zelf de handen uit de mouwen steken en een dorpsgenoot helpen? Het wijkteam denkt en werkt met u mee. Samen zoeken we een antwoord. En als wij uw vraag niet kunnen beantwoorden, kijken we met u waar uw vraag wel thuishoort. Als het nodig is begeleiden wij u op die weg.


Voor wie is het wijkteam?

Voor iedereen in de wijk die er alleen niet meer uitkomt en advies of ondersteuning nodig heeft, van 0 tot 100 (plus). Wij zijn er voor u, maar ook voor jeugdigen, uw familieleden, buren of vrienden. Bent u mantelzorger, vrijwilliger of zet u zich in voor de mensen om u heen? U kunt altijd bij ons terecht voor tips en ondersteuning. Samen kunnen we goede ideeën vormgeven. Wij zijn onderdeel van de wijk!


Met wie werkt het wijkteam samen?

Wij werken samen met scholen, huisartsen, zorgorganisaties, bewonersgroepen, verenigingen, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en alle andere organisaties die iets voor de wijkbewoners doen. 


Hoe lang duurt de ondersteuning van het wijkteam?

Dat hangt af van uw vraag. Soms is één gesprek voldoende om u weer op weg te helpen. Soms is er meer tijd nodig om samen met u tot een oplossing te komen.


Krijg ik ook hulp van het wijkteam als ik een langere periode ondersteuning nodig heb?

Ja. Als u specialistische of langdurige ondersteuning en/of zorg nodig heeft, brengen wij u in contact met de juiste organisaties. Ook stellen wij samen met u een plan op. Zo zorgen wij ervoor de ondersteuning die u krijgt zo goed mogelijk op elkaar aansluit. En kunnen wij erop letten dat hulpverleners niet langs elkaar heen werken. Ook voor u is dit prettiger, want u hoeft niet steeds opnieuw uw verhaal te vertellen.

Moet ik betalen voor de ondersteuning van het wijkteam?

Nee. U betaalt nooit voor de ondersteuning van het wijkteam.

Wat kan ik zelf doen in mijn wijk of voor andere bewoners?

U kunt altijd iets betekenen voor uw wijk. En dat hoeft niet heel veel tijd te kosten. Af en toe een boodschap doen voor uw buurman of buurvrouw kan bijvoorbeeld al een groot verschil maken. Zo kunt u eraan bijdragen dat deze bewoner zelfstandig kan blijven wonen. Wij zijn voor een groot deel afhankelijk van mensen die een steentje willen bijdragen. Iedere hulp is dus welkom! Ook buurtinitiatieven en andere gezamenlijke activiteiten kunnen een grote steun zijn. Wij horen het graag. U bent van welkom op de spreekuren.

Waarom zit er soms een wijkagent en een woonconsulent bij het wijkteam?

Indien er zaken worden besproken die met woonproblematiek te maken hebben of waarbij  politieondersteuning gewenst is, kunnen de woonconsulent of wijkagent op verzoek aansluiten bij het wijkteam. Deze professionals zitten in de zogenaamde “2de schil”  en werken dus op afroep/ afspraak.